Strona startowa

Goplana, Appetita i Oranżada Hellena partnerami Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Gwiazd!

2017-11-24

Po raz trzeci znani z pierwszych stron gazet aktorzy, aktorki i przedstawiciele świata muzyki spotkali się na Charytatywnych Kulinarnych Zawodach Gwiazd. Każdy z sześciu trzyosobowych zespołów miał za zadanie przygotować w zaledwie godzinę wykwintne, dwudaniowe menu za pomocą aromatycznych ziół i przypraw marki Appetita oraz czekolady Klasyczna Gorzka Goplana. Orzeźwienie Gwiazdom, jury i gościom zapewniała Oranżada Hellena, ceniona za oryginalny landrynkowy smak.

 

Do rywalizacji w szczytnym celu przystąpili: Bilguun Ariunbaatar, Adrianna Biedrzyńska, Dawid Czupryński, Gabriel Fleszar, Adam Jaworski (DJ Adamus), Małgorzata Kosik, Jacek Kret, Michał Lesień, Anna Lucińska, Kazimierz Mazur, Joanna Moro, Roman Osica, Anna Powierza, Ryszard Rembiszewski, Paweł Stasiak, Agnieszka Wielgosz, Honorata Witańska i Andrzej Wrona.

 

Walory wizualne i smakowe przygotowanych dań oceniali: Adam Chrząstowski (restaurator i ambasador marki Appetita), Jan Kuroń (kucharz, prowadzący programy kulinarne), Marek Smółka (dziennikarz Radia Zet), Joanna Racewicz (dziennikarka telewizyjna) i Grażyna Wolszczak (aktorka). Kulinarny wieczór poprowadzili Joanna Kryńska (dziennikarka TVN24) i Irek Bieleninik (dziennikarz i artysta estradowy).

 

Po żywiołowych obradach jury wyłoniło laureatów. Pierwsze miejsce w kategorii najlepsze danie główne wywalczył zespół: Jacek Kret, Roman Osica i Andrzej Wrona. Najlepszy deser przygotowali: Bilguun Ariunbaatar, Joanna Moro i Ryszard Rembiszewski.

 

W tym roku uczestnicy wspierali Fundację Osób Niepełnosprawnych PODOLANY.