Colian ponownie wsparł Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy

2018-01-15

Firma Colian kolejny raz wsparła Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, która w tym roku grała na rzecz wyrównania szans w leczeniu noworodków. Specjalnie na Finał akcji, Colian przygotował kosze słodyczy, które zostały wystawione na aukcje. Środki pozyskane z licytacji zasilą konto WOŚP, na którym na koniec 26. Finału WOŚP znajdowało się imponujące 81 mln zł.

Udział w tegorocznym finale WOŚP wzięła także Wielkoorkiestrowa Sztafeta Cyklistów, złożona m.in. z dzieci ze Szkoły Podstawowej z Błaszek oraz strażaków OSP z Koźminek, którym firma Colian zapewniła wafelki Grześki i napoje Hellena. Kolarze dostarczyli do głównego miasteczka WOŚP symboliczny czek z kwotą 35 164,85 zł, zebraną podczas imprez zamkniętych, poprzedzających Finał WOŚP w powiecie kaliskim i samym Kaliszu. Ponadto uczestnicy sztafety rowerowej przekazali Jurkowi Owsiakowi ogromny tort w kształcie serca, wykonany z pralin Śliwka Nałęczowska, Złota Wiśnia i wafelków Grześki.

Otwartość i hojność Polaków nie miała granic. Orkiestrowa magia pomagania zawładnęła także mieszkańcami Kalisza i okolic. Na Finału WOŚP w Kaliszu, firma Colian przygotowała dla tutejszego sztabu specjalny tort z pralin Złota Wiśnia, Śliwka Nałęczowska i innych słodkości. Na wsparcie Colian mogli liczyć również wolontariusze WOŚP w różnych miastach w Polsce, których pragnienia gasiła podarowana Oranżada Hellena.

Katarzyna Berlińska, Kolterman Media Communications

kom. 509 922 081, e-mail: k.berlinska@kolterman.pl