Colian z Hermesem 25-lecia Poradnika Handlowca

2018-05-24

Wydawnictwo Gospodarcze pierwszy raz w swojej 25-letniej historii zdecydowało się wyróżnić nagrodami Hermesa producentów branży FMCG, którzy od lat dostarczają swoje produkty do sklepów w całej Polsce. W wyniku, trwającego w marcu i kwietniu, głosowania przedstawicieli handlu niezależnego wyłoniono najbardziej cenione marki branży FMCG. Decyzją detalistów reprezentujących tzw. handel „małoformatowy” statuetką Hermesa 25-lecia Poradnika Handlowca uhonorowano firmę Colian. Spółkę doceniono za czekolady Goplana, praliny Śliwka Nałęczowska, wafle Familijne, wafelki Grześki i Oranżadę Hellena.

Wręczenie prestiżowych statuetek odbyło się 10 maja w Poznaniu podczas XX Wiosennego Ogólnopolskiego Spotkania Producentów oraz Handlowców branży FMCG i HoReCa. W jubileuszowej Gali Poradnika Handlowca i Poradnika Restauratora w Auli Artis w Poznaniu, wzięło udział ponad 300 top menadżerów branż FMCG i HoReCa, reprezentujących zagraniczne i krajowe sieci detaliczne, dystrybutorów, producentów oraz handlowców

Hermes 25-lecia Poradnika Handlowca to prestiżowe wyróżnienie, które stanowi wyraz docenienia zarówno naszych produktów, jak i postawy, jaką Colian prezentuje w codziennej pracy z detalistami.

Katarzyna Berlińska, Kolterman Media Communications

kom.  509 922 081, e-mail: k.berlinska@kolterman.pl

Colian Holding SA to wiodąca polska grupa kapitałowa, specjalizująca się w produkcji, dystrybucji i sprzedaży wysokiej jakości artykułów spożywczych. Colian skupia silne, znane marki: słodyczy Goplana, Solidarność, Jutrzenka, Grześki, Familijne, Śliwka Nałęczowska, Jeżyki, Akuku!, Mella, Elizabeth Shaw, Famous Names i Lily O’Brien’s; napojów Hellena; przypraw Appetita i bakalii Siesta. W skład grupy wchodzą spółki: Colian sp. z o.o. i Colian Factory sp. z o.o., prowadzące produkcję i sprzedaż słodyczy, kulinariów oraz napojów; spółka z Wielkiej Brytanii Elizabeth Shaw Limited, dostarczająca luksusowe wyroby czekoladowe i słodkie przekąski; spółka z Irlandii Lily O’Brien’s Holding Limited, specjalizująca się w produkcji i sprzedaży czekoladowych wyrobów premium i deserów; oraz Colian Logistic sp. z o.o., odpowiadająca za magazynowanie i dystrybucję produktów Grupy Colian oraz klientów zewnętrznych. Grupa jest pracodawcą dla blisko 2000 osób. Siedziba spółki mieści się w Opatówku k. Kalisza, zakłady posiada w Bydgoszczy, Lublinie, Opatówku, Kaliszu i Wykrotach. Colian eksportuje produkty do ponad 70 państw na całym świecie.