Familijne Ulubioną Marką Polaków 2017

2017-09-27

Ogólnopolskie badanie wyłoniło Ulubione Marki Polaków 2017. Prestiżowy tytuł Ulubiona Marka Polaków 2017 – Numer 1 konsumenci przyznali marce Familijne, oferującej chrupiące wafle i pyszne ciastka. Marka wygrała w kategorii „wafle rodzinne”.

W tegorocznej edycji do rywalizacji stanęło aż 1 040 marek spożywczych, chemicznych i kosmetycznych z 138 kategorii FMCG. Wręczenie nagród oraz wyróżnień odbyło się 21 września 2017 roku podczas uroczystej gali w Aiport Hotel Okęcie w Warszawie.

Ulubiona Marka Polaków to ogólnopolskie badanie mające na celu wyłonienie marek, które w opinii konsumentów zasługują na miano ulubionych. Projekt wskazuje marki cieszące się największym uznaniem Polaków. Organizatorem badania, zrealizowanego przez instytut GfK Polonia, jest wydawca magazynu branżowego Wiadomości Handlowe. Przeprowadzono je metodą CAWI na reprezentatywnej próbie konsumentów: osoby dorosłe między 18. a 65. rokiem życia, które są decydentami lub istotnie współdecydują o zakupach do swojego gospodarstwa domowego, zwracają uwagę na marki produktów FMCG oraz używają produktów z kategorii objętych badaniem.

Familijne to najbardziej rodzinna marka wafli i ciastek w Polsce. Jej produkty sprzyjają czerpaniu radości z przebywania z najbliższymi, pomagają budować więzi i inspirują do wspólnej zabawy. Chrupiące wafle i pyszne ciastka w wielu wariantach smakowych od lat cieszą się niesłabnącą popularnością.

kom.  509 922 081

e-mail: k.berlinska@kmc-pr.pl

Colian Holding SA to prężnie działająca polska grupa kapitałowa, skupiająca silne, znane marki. Specjalizuje się w produkcji, dystrybucji i sprzedaży wysokiej jakości artykułów spożywczych. Colian oferuje bogate portfolio doskonale rozpoznawalnych produktów pod cenionymi brandami: Goplana, Solidarność, Jutrzenka, Grześki, Familijne, Jeżyki, Akuku!, Mella, Hellena, Appetita, Siesta, Elizabeth Shaw oraz Famous Names. W skład grupy wchodzą spółki: Colian sp. z o.o., producent słodyczy, kulinariów (przypraw, bakalii) i napojów, Colian Factory sp. z o.o., producent wyrobów cukierniczych, Elizabeth Shaw Limited, dostawca luksusowych wyrobów czekoladowych i przekąsek słodkich, oraz Colian Logistic sp. z o.o., zajmująca się magazynowaniem i dystrybucją produktów. Główna siedziba spółki mieści się w Opatówku k. Kalisza. Grupa posiada zakłady w Bydgoszczy, Lublinie, Opatówku, Kaliszu i Wykrotach. Jej wyroby trafiają na rynek polski oraz do ponad 60 państw na całym