Jan Kolański pierwszym Polakiem z nagrodą European Candy Kettle Award

2017-10-24

Jan Kolański, założyciel i Prezes Zarządu grupy kapitałowej Colian, jako pierwszy przedstawiciel polskiej branży cukierniczej, otrzymał nagrodę European Candy Kettle Award. Wyróżnienie odebrał w uznaniu wybitnych osiągnięć oraz wkładu w rozwój rynku słodyczy i wyrobów cukierniczych. Przyznało je stowarzyszenie European Candy Kettle Club, skupiające przedstawicieli największych firm dostarczających surowce i maszyny dla branży cukierniczej, a także reprezentantów prasy branżowej.

Nagroda European Candy Kettle Award wręczana jest z uwzględnieniem dokonań w takich obszarach jak: innowacyjność i jakość produktu; rozwój produkcji, badań i technologii; marketing i sprzedaż; oraz współpraca międzynarodowa. – Pan Jan Kolański został wybrany przez Klub jako osoba znakomicie spełniająca wszystkie kryteria otrzymania nagrody. Jesteśmy dumni, że Pan Kolański dołączy do prestiżowej listy zwycięzców European Candy Kettle Award wyjaśnia Thomas Bischof, President European Candy Kettle Club.

Stowarzyszenie European Candy Kettle Club corocznie od 1973 roku wyróżnia jednego lidera rozwoju europejskiej branży cukierniczej. Dotychczas nagrodę odebrali m.in. Michele Ferrero (Ferrero Company), Sir Adrian Cadbury (Cadbury Ltd), Wolfgang Majer (Nestlé), Axel Oberwelland (Storck), Murat Ulker (Ulker), Dr. Hans Riegel (Haribo). Pierwowzorem europejskiego stowarzyszenia jest amerykańskie Candy Kettle Association, działające od 1946 roku.

Wręczenie nagrody European Candy Kettle Award Janowi Kolańskiemu odbyło się podczas uroczystej gali 20 października br. w hotelu Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim po konferencji „Rozsmakuj się w przyszłości”, poświęconej przyszłości rynku słodyczy i planom rozwojowym firmy Colian.

kom. 509 922 081 / e-mail: k.berlinska@kmc-pr.pl