Kaliskie Grześki okrzyknięte Hitem Handlu 2018

2018-06-09

Grześki plasują się w gronie najlepiej sprzedających się i najpopularniejszych wafelków na polskim rynku. Zdobywają liczne nagrody i wyróżnienia przyznawane przez konsumentów, jak i przedstawicieli branży FMCG. Tym razem okazały się bezkonkurencyjne w konkursie Hit Handlu 2018 – Wybór Detalistów. Produkty  otrzymały prestiżowy tytuł Hit Handlu piąty rok z rzędu. W tegorocznej, siedemnastej edycji plebiscytu zwyciężyły Grześki Mega Kakaowe w czekoladzie deserowej 48 g, w dwóch poprzednich również nie miały sobie równych w kategorii „wafle impulsowe”.

Realizowany nieprzerwanie od 17 lat, konkurs Hit Handlu 2018 – Wybór Detalistów wyłonił hity FMCG w ponad 80 kategoriach. Zwycięskie produkty wybrali detaliści – właściciele sklepów. Podczas przeprowadzonej sondy telefonicznej wskazali najlepiej sprzedające się wyroby w ich sklepach. Wyniki głosowania pozwalają definiować preferencje zakupowe Polaków i trendy rynkowe w FMCG.

kom.  509 922 081

e-mail: k.berlinska@kolterman.pl

Colian Holding SA to prężnie działająca polska grupa kapitałowa, skupiająca silne, znane marki. Specjalizuje się w produkcji, dystrybucji i sprzedaży wysokiej jakości artykułów spożywczych. Colian oferuje bogate portfolio doskonale rozpoznawalnych produktów pod cenionymi brandami: Goplana, Solidarność, Jutrzenka, Grześki, Familijne, Jeżyki, Akuku!, Mella, Hellena, Appetita, Siesta, Elizabeth Shaw oraz Famous Names. W skład grupy wchodzą spółki: Colian sp. z o.o., producent słodyczy, kulinariów (przypraw, bakalii) i napojów, Colian Factory sp. z o.o., producent wyrobów cukierniczych, Elizabeth Shaw Limited, dostawca luksusowych wyrobów czekoladowych i przekąsek słodkich, oraz Colian Logistic sp. z o.o., zajmująca się magazynowaniem i dystrybucją produktów. Główna siedziba spółki mieści się w Opatówku k. Kalisza. Grupa posiada zakłady w Bydgoszczy, Lublinie, Opatówku, Kaliszu i Wykrotach. Jej wyroby trafiają na rynek polski oraz do ponad 60 państw na całym świecie. Grupa jest pracodawcą dla ponad 2000 osób.