Słodycze Grupy Colian w Ogrodach Prezydenta RP

2013-06-12

AgroLiga to konkurs, wyłaniający wizytówki polskiego agrobiznesu. Jego celem jest promocja i nobilitacja Mistrzów AgroLigi w kategoriach rolnicy i firmy. Konkurs ma już 20-letnią tradycję. W 1999 roku tytuł Mistrza zdobyła spółka Ziołopex.

11 czerwca w ogrodach Pałacu Prezydenckiego w Warszawie miała miejsce finałowa gala AgroLigi 2012. Ceremonia rozpoczęła się wręczeniem pucharów i dyplomów laureatom konkursu przez Bronisława Komorowskiego, Prezydenta RP. Po uroczystości, podczas specjalnie zorganizowanego poczęstunku Prezydent zaszczycił swoją obecnością stoisko, eksponujące asortyment firmy. W ramach degustacji można było skosztować słodyczy Jutrzenki Colian i FC Solidarność oraz uzyskać szczegółowe informacje na ich temat.

Konkurs AgroLiga jest organizowany na szczeblu wojewódzkim przez Ośrodki Doradztwa Rolniczego, na szczeblu krajowym przez Redakcję Audycji Rolnych TVP1, we współpracy ze Stowarzyszeniem AgroBiznesKlub, zrzeszającym laureatów z poprzednich edycji konkursu.